Cardano’s market cap draait Bitcoin Cash (BCH) om na ADA rally’s met 100%.

In de afgelopen week steeg de prijs van Cardano met meer dan 100% en werd Bitcoin Cash de zesde grootste cryptocentrische valuta.

De prijs van Cardano (ADA) steeg de afgelopen week met meer dan 100% omdat het de Bitcoin Cash (BCH) overtrof om de zesde grootste cryptocurrency ter wereld te worden door marktkapitalisatie.

Er zijn twee belangrijke factoren achter de sterke stijging van de ADA in de afgelopen weken. Ten eerste zagen de meeste grote cryptocurrency’s grote rally’s na de opleving van BTC tot $36.400 en Cardano heeft enkele belangrijke netwerkupgrades op stapel staan in 2021.

De opwinding bouwt over de slimme het contractplaatsing van Cardano op.

Cardano lanceerde het Shelley mainnet in 2020, waardoor de groei van Cardano als een proof-of-stake blockchain protocol een impuls kreeg.

De release van Shelley was een belangrijke mijlpaal voor Cardano, die ertoe leidde dat het algemene gevoel rond ADA te verbeteren in 2020.

Functionele slimme contracten moeten echter nog worden ingezet op de Cardano-blokketen. Wanneer de slimme contracten live zijn, kunnen grootschalige decentrale financieringsprotocollen (DeFi) en andere decentrale toepassingen bovenop Cardano worden gelanceerd.

Onderzoekers van de Binance Academy gaven aan dat de release van functionele smart contracten onderdeel is van de Goguen update. Gezien het belang van deze netwerkupgrade lijkt het marktsentiment rond ADA te verbeteren. Lees het rapport:

„Vanaf december 2020 kunnen functionele slimme contracten niet meer worden ingezet op het blokketenplatform. Als onderdeel van de roadmap zal dit als onderdeel van de Goguen-update worden uitgerold. Na Goguen richt het Basho-tijdperk zich op optimalisatie van schaalbaarheid en interoperabiliteit, en het Voltaire-tijdperk introduceert een treasury systeem om het bestuur aan te pakken“.

Slimme contracten op Cardano zijn anders dan andere blockchains, omdat ze ontwikkelaars in staat stellen om zelfuitvoerende slimme contracten te coderen op basis van geprogrammeerde condities. Hierdoor kunnen ontwikkelaars en gedecentraliseerde applicaties flexibeler zijn. Emurgo, een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchain-oplossingen, schreef:

„Deze contracten, wanneer ze op de Cardano-blokketen worden geschreven, bieden de waarde van het geven van volledige zichtbaarheid aan alle deelnemers van het contract, terwijl ze ook extreem veilig en zelfuitvoerend zijn op basis van de geprogrammeerde voorwaarden“.

De huidige verhuizing is grotendeels technisch

Hoewel Cardano grote upgrades aan de horizon heeft, werden er geen grote upgrades aangekondigd tijdens de periode van de rally.

Technische analisten en handelaars verwachtten een grote ADA-rally eind december 2020, toen de grootscheepse crypto-activa samenkwamen.

Op 30 december zei Michael van de Poppe, een fulltime handelaar op de Amsterdamse beurs, dat hij gelooft dat Cardano het goed zou doen in het eerste kwartaal van 2021. Hij schreef:

„Een van de platforms die het goed zal doen in het komende kwartaal, zal volgens mij #Cardano zijn. Majors lopen waarschijnlijk als eerste en dit is zeker een major. Zolang er $0,11 overblijft (of $0,15), denk ik dat we doorgaan naar $0,27 en/of $0,40.“
Een combinatie van technische factoren en de verwachtingen van de release van functionele slimme contracten in 2021 heeft waarschijnlijk de rally aangewakkerd.

Op korte termijn, zeggen de analisten dat zolang BTC boven $34.000 consolideert en technische impulsen toont, de groot-gLB altcoins, zoals Cardano, zouden moeten sterk presteren.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.